duŠan niniĆ, horoskop,
primer utvrĐivanja Časa roĐenja

autor teksta Daliborka MaliĆ

Čitajuči knjigu "Otkriće", pomislila sam da autor knjige mora biti veoma interesantan, načitan, informisan ili lud. Knjiga je napisana u stilu naučne fantastike, ali u njoj ima mnogo stvari, koje bi mogle da se pripišu vojnim tajnama. Razmišljajući o tome odlučila sam da se poslužim svojim astrološkim znanjem i pokušam da napravim njegovu natalnu kartu. U to vreme o njemu nisam znala ništa osim da je autor pomenute knjige koja je u Hrvatskoj zabranjivana i napadana.

Pomislila sam kako bi njegovu čudnu knjigu prevela na astrološki jezik. Jednostavno. Svi mi pričamo i pišemo svoj horoskop. Znači autor knjige u svojoj knjizi morao je da prikaže treće polje svoje natalne karte koje simbolizuje pisanje knjige.....

Krenula sam od korica knjige. One su crveno-crne boje. Na gornjoj polovini knjige je nebo crvenkaste boje a na drugoj donjoj polovini nalaze se piramide. U gornjem desnom ćošku nalazi se anđeo. Na pozadini knjige na korici koja je crveno crne boje, nacrtan je simbol krsta. Kada sam otvorila knjigu mogla sam da primetim, da štivo odmah počinje sa pričom bez uvoda, znači malo neobično – ekstravagantno. A pogovor koji bi trebao da bude na početku, nalazi se na kraju knjige. Kada sam knjigu pročitala pomislila sam: „ovaj Dušan je lud“. Iznenadila me specifična tematika knjige i neki detalji o kojima ja nikada ne bi pisala. Izgleda kao da ni on sam ne zna šta je sve napisao.

Knjiga je crveno-crne boje znači simbolika Marsa i Saturna. Prva polovina knjige je vazdruh (vazdusni znak), na donjoj polovini nalaze se piramide (mistično, neistrazeno - Riba), i u ćošku (Mars-ćošak) je anđeo koji nosi simboliku Riba. A simbol krsta na zadnjoj korici nosi simboliku Saturna. Knjiga počinje odmah sa tekstom bez uvoda, znači malo neobično-ekstravagantno (Vodolija-neobično, ekstravagantno), a pogovor koji bi trebao da bude na početku, nalazi se na kraju knjige, čitanje od pozadi (simbolika Saturna).

Zatim pogledam tematiku pisanja; događaji i razgovori medju prijateljima (Vodolija-prijatelji), o energiji (Vodolija-energija), o mističnom i neistraženom (Riba) borbi i ratu (Ovan). Sve to je pokazivalo da astro karta autora mora da ima treće polje povezano sa Vodolijom, Ribom i Ovnom. Redosled nam govori da je to ciklus trećeg polja, koji počinje u Vodoliji, nastavlja se u Ribama i završava u Ovnu.

Na početku knjige autor piše o nekom neobičnom udruženju prijatelja (Vodolija-udruženje, prijatelji), a knjiga se završava sa greškom koji su ti prijatelji napravili (Riba-greška). Tu mi nije bilo baš najjasnije gde se izgubio Ovan. Nisam bila sigurna, da li treće polje zauzima i znak Ovna, pa sam posle par minuta razmišljanja tu pretpostavku eliminisala. Jer na vrhu prve korice, u desnom ćosku (Mars-ćošak) nalazi se anđeo (Riba-anđeo), pa sam u ćošak trećeg polja, znači na sam kraj trećeg polja koji je u Ribama, smestila Mars.

 

A odakle crna boja, upitala sam se da li se i Saturn tu nalazi? - Ne. Na kraju knjige je pogovor, a trebao bi da bude na početku knjige. Pogovor u knjigama je prva stvar koja se čita, znaci (prva akcija-reakcija, ima energiju Marsa). A pošto se u toj knjizi nalazi na kraju, čita se kasnije (Saturn kasniti). Tako da Mars ima i energiju Saturna, znači on je retrogradan, jer retrogradnost ima funkciju Saturna. Zadnja stranica po ciklusu predstavlja kraj  trećeg polja a tu je simbol krsta koji opet simbolizuje Saturn. Što daje da je Mars na samom kraju trećeg polja, retrogradan. 

Znaci sad imamo treće polje u Vodoliji, koje završava u Ribama i pred kraj trećeg polja se nalazi retrogradni Mars.

Zatim sam koristila raspored polja koje ima 30°, da bi otprilike odredila u kojim znacima se nalazi koje polje. Ako treće polje počinje u Vodoliji i završava u Ribama, znači četvrto počinje u Ribama, peto u Ovnu, šesto u Biku, sedmo u Blizancima, osmo u Raku, deveto u Lavu, deseto u Devici, jedanaesto u Vagi, dvanaesto u Škorpiji, prvo u Strelcu i drugo u Jarcu.

 Po pretpostavci rasporeda polja na 30°, 1. polje se nalazi u Strelcu. To mi je bila potvrda, da je autor ipak malo naivan i da nezna u šta se upušta pisanjem ove knjige. Taj Strelac ili Jupiter u prvom polju daje uvek hrabre ljude. Oni naivno stupaju u rizike a ni sami nisu svesni da je to rizik. To znam iz ličnog iskustva jer i ja imam Jupiter u prvom polju.

Radoznalost me povukla, da autora potražim putem interneta, da vidim šta bi sve mogla da nadjem o njemu, da mi pomogne u formiranju njegove natalne karte. Našla sam podatak, da je generalni direktor pivare u Zaječaru. Direktor (Sunce) mora da je u 10. polju ili pred sam kraj 9. polja. Deseto polje počinje u Devici, pa sam Sunce svrstala u Devicu. Znači - u horoskopu je Devica. Šta bih mogla još da izvučem od tog Sunca u Devici? Setila sam se svojih misli: “ovaj autor je lud“. A moj Merkur, koji je vladar Device, nalazi se u 11. polju, polju Vodolije (ludo), pa nije ni čudo da sam izrekla tu rečenicu o autoru.

Njegovo šesto polje, polje posla nalazi se u Biku. Ali pivo predstavlja Mesec ili Rak a ne Bik. Pa sam prebacila Vladara Bika, Veneru -u Rak, znači po rasporedu (polja 30°) u njegovo osmo polje.
Pogledala sam njegovu fotografiju na njegovom sajtu, koja mi je samo potvrdila izgled Strelca, nije baš mršavko. Sam izgled ukazivao je na čoveka 45-55-ih godina, pa sam stavila najsporiju planetu Pluton u znak Lava, jer je šesdesetih godina boravio tu.  

U svakoj karti svojih klijenata uvek pogledam gde se nalazi Uran (astrolog) i kroz to posmatram šta se meni dešava. Ovaj put sam okrenula redosled, pa sam svoju astro funkciju stavila u njegovu kartu. Pošto sam njega proučavala u periodu dok sam predavala astrologiju u astro školi, stavila sam Uran u njegovu kartu u znak Lava (profesura).

Bila sam u dilemi, da li znak Lava počinje u osmom ili devetom polju. Pa,  obzirom da je moj Uran u mojoj natalnoj karti u Škorpji koja je analogna sa osmim poljem, postavila sam i njegov Uran u osmo polje u znaku Lava. Pa sam se setila, da u knjizi piše o prijateljima, koji se bave svetskom vrhunskom energetikom (Lav – vrhunskom; Uran – energetika, prijatelji), znači mogu da potvrdim da se Uran nalazi u Lavu i verovatno na stepenu Lava.

U knjizi sve vreme piše o nekoj vrsti putovanja duše u druge dimenzije i druga vremena. Pa iz rasporeda polja vidimo da 12. polje počinje u Škorpiji (Škorpija-duhovi), a te duše se vraćaju u prošle živote, pa tu možemo da govorimo i o nekoj vrsti karme, pa sam stavila Saturn u 12. polje.

U samoj knjizi iznosi i istorijske podatke i „tajne“ dokumente, pa je to još potvrdilo mesto Saturna (Saturn-istorijsko, tajno – 12. polje). Znači Saturn se nalazi u znaku Škorpije. A pošto je reč o nekim istorijskim dokumentima, Saturnu sam pripisala jos simboliku Blizanca (dokumenti) - znači - stepen Blizanaca.

O toj knjizi čula sam neke komentare jedan od njih je: „kad se uzme svako prvo slovo poglavlja, dobijemo molitvu Oče naš. A to je autor primetio tek kad je knjiga bila odštampana.“

Taj detalj me fascinirao, pa sam njegovo Sunce stavila u 9. polje (polje religije) a još uvek u znaku Device, ali na stepen Ovna (Ovan-nešto sam uraditi) jer je pisac sam stvarao tekst u sklopu religije (9. polje-religija).

 

 

 Pomislila sam ako nije Sunce u 10. polju a on je direktor pivare, onda mora biti blizu  Mesec u 10. polju, koji je vladar Raka (Rak – tečnosti - pivo) sa simbolikom Device.
I tako... imala sam sasvim dovoljno podataka da sam pogledala u efemeride i nasla taj raspored planeta :
- Mars u Ribama retrogradan,
Sunce u Devici u 9. polju na stepenu Ovna,
Venera u Raku,
Pluton u Lavu,
- Uran u Lavu na stepenu Lava,
- Saturn u Škorpiji na stepenu Blizanca,
Mesec u 10. polju sa simbolikom Device,
- ASC u Strelcu, treče polje u Vodoliji, četvrto polje u Ribama,...

... i dosla do zaključka da je Dušan Ninić rodjen 6.9.1956 u 11:53:12 AM.

 

Da bi potvrdila svoje astrološko analiziranje, kontaktirala sam autora knjige "Otkriće", Dušana Ninića, i objasnila mu o čemu se radi. Bio je pomalo iznenadjen na koji način ga ljudi sve proučavaju, ali, potvrdio je datum i sat rodjenja do kojeg sam dosla samo čitajuci i astrološki analizirajuči njegovu knjigu.

Gledajući 3. polje kao ciklus sazrevanja knjige, gde se nalazi retrogradni Mars pokazuje što je knjiga starija (staro – Saturn - retrogradnost), jači ce biti Mars u njegovoj natalnoj karti. Knjiga je izašla 2003. godine, a tek posle godinu dana prvi put je bila napadnuta u Hrvatskoj i zabranjena bez obrazloženja. Godine 2006. počeli su žestoki napadi na pisca i proveravanje detalja knjige.

Kao što me moj profesor astrologije Nikola Stojanović učio, sa pričom trošimo našu energiju planeta iz naše natalne astro karte. Pomislila sam, kakvo energetsko oružje je mogao Dušan Ninić da napravi, da nije potrošio energiju svojih planeta na pisanje naučno-fantastične knjige i da li je mogao sa time da vlada celim svetom. I na kraju, da li je to uopšte naučno-fantastična knjiga ili, kako je on u naslovnici knjige lepo naveo: "OTKRIĆE - ili roman o nečemu što se nikad nije desilo, niti će se desiti, ali oduvek postoji." i u nastavku "... Istinito je izmišljeno, a fantastično je istinito..."
Ovde je njegova karta, pa za razonodu proučavajte je i vi.

Daliborka Malić