O MENI

Ne bih mogla da odredim tačan trenutak kada sam počela da se interesujem za astrologiju ali prvobitni impuls je bio vezan za urođenu radoznalost prema ezoteriji i parapsihološkim fenomenima. Jak uticaj veroispovesti kojoj pripadam kao i domaćeg vaspitanja, učinio je to da se vrlo rano opredelim za astrologiju koja mi je ponudila odgovore na mnoga pitanja a da to, u mojoj savesti, ne prelazi granice koje sam zacrtala.

 

Kasnih 80-tih nabavila sam razne knjige u kojima sam tražila odgovore na svoja pitanja. Postepeno, ulazeći u tajne astrologije, kroz svoj i horoskop svojih prijatelja počela sam da dobijam prve dokaze da astrologija nije puka dnevna zabava već vrlo ozbiljna i zahtevna nauka.

S godinama moja radoznalost i istraživački duh su se sve više rasplamsavali i od 1995. godine astrologija postaje moj neizbežni saveznik u proučavanju ljudskog ponašanja. Dugogodišnje iskustvo, pritisak prijatelja i neprestano postavljanje uobičajenih laičkih pitanja naveli su me da svoju ljubav i hobi podignem na profesionalni nivo, gde se jasno zauzimaju pozicije klijent/astrolog.

Astrološki rad predstavlja beskrajno učenje, proučavanje i napredovanje. Na tom putu prolazila sam različite faze od kojih bih istakla proučavanje uticaja stepenova kao i suštinsko značenje tvrdnje da karakter čini sudbinu. Iako sam u jednoj fazi bila spremna da poverujem drugačije, iskustvo me je poučilo da suštinska razlika između psihološke i "egzaktne" astrologije ne postoji, već postoji razlika u cilju tumačenja što za rezultat daje praktičnu vrednost astrologije. Drugim rečima, "egzaktna" astrologija podrazumeva direktno prognoziranje koje može naneti ogromnu štetu klijentu. Prava vrednost astrologije je da, upravo suprotno, osobi pojasni mehanizme kako i zašto do događaja dolazi, a na taj način i uputi kako da isti izbegne ili ublaži. Naravno, prognoze postoje, ali ne kao "pogodak" već kao upozorenje na koje klijent treba da obrati pažnju.

Velikim iskustvom moje znanje je zaokruženo u jednu celinu iz koje svaki dalji korak vodi u nove astrološke dimenzije koje postaju nepresušna inspiracija u daljem proučavanju i radu sa klijentima. Na tom putu beskrajnu zahvalnost na podršci dugujem meni dragim ljudima, na prvom mestu mom suprugu i našem prijatelju "dokturu" koji su me bezbroj puta razumeli, čak i onda, kada to nije bilo lako. Proučavati astrologiju znači živeti u skladu s zakonima Univerzuma.

 

* Od 2009. do 2016. godine pisala sam za frankfurtske "Vesti" i portal "Vesti-online".

 

* Od 2016. godine pripremam dnevni horoskop za Večernje Novosti.

 

Od 2014. godine inicirana sam u II stepen Reikija, čime se moj razvojni put uobličio u stazu na kojoj su moja iskustva poprimila nove dimenzije pa se i astrološko učenje usmerava u pravcu duhovnog razvoja i isceljivanje primarnog disbalansa koji smo rođenjem dobili, a koji se, posvećenim radom, može korigovati kako bismo život usmerili u pravcu koji je najbolji za nas. Zbog toga, za mene, astrologija ne predstavlja drevnu nauku proricanja već napredan "alat" kojim ćemo se potpomognuti na putu ka svom osnovnom biću. U radu s klijentima, ovaj specifičan način tumačenja pomaže u "dijagnostici problema" nakon koje klijent odlazi obogaćen dragocenim znanjem, koje mu je neophodno u suočavanju s životnim problemima koji su ga, na prvom mestu, i doveli kod mene.

 

Više o mom radu s klijentima >> ovde<<

 

Živim i radim u Beogradu.

Suzana Ban

 

 
Gostovanje,
Jutarnji program,
TV Pink,
2. januar 2017. godine
5. decembar
2016. godine,
godišnja prognoza za 2017.
Časopis "Treće Oko".

>>(integralna verzija)<<5. decembar
2015. godine,
godišnja prognoza za 2016.
Časopis "Treće Oko".

>>(integralna verzija)<<


Pismo čitalaca,
Treće Oko, 20.12.2016.Rezime prognoze 2016.
3. januar 2017. godine